HAN STÅR DER FOR Å OVERLEVE

På andre siden av gata sitter det en gammel mann, med et tykt ullpledd over seg. Han smiler bredt når jeg og en god venn av meg kommer gående mot han. Jeg setter meg ned på huk, sier ordene "God Påske" også gir jeg han en pakke med Kvik Lunsj. Jeg har aldri sett noen så lykkelige før og jeg har aldri følt meg så bra før.

Lenger borte i gata står det en annen mann, med krykker og en kopp i handa. Jeg sier akkurat de samme ordene, og gir han også en pakke. Han blir like glad, og like fornøyd - det blir jeg også. Helt til jeg plutselig hører en stemme bak meg. En eldre dame påpeker at det ikke er nødvendig å hjelpe sånne mennesker, fordi de egentlig ikke har det så vondt som man tror. Dette blogginnlegget skriver jeg til deg. 

Til deg som ser på det som galt å hjelpe andre mennesker. Til deg som ikke tenker på at andre har det vondt. Jeg vet ikke om han kunne gå ordentlig eller ikke, og jeg vet ikke hvordan livet hans er når jeg ikke er tilstede. Men jeg vet at han tilbringer mange timer av dagen sin på å stå ute på gata. Hva slags liv er egentlig det? 

Processed with VSCOcam with b1 preset

Du som sa til meg, at det jeg gjør er dumt og bortkastet, du skal vite at du er heldig. Du er heldig som har en jobb, du er heldig som har en familie og du er heldig som penger til å kjøpe deg akkurat det du ønsker deg. Du skal vite at, ikke alle er like heldige som deg. 

La meg spørre, tror du han står der fordi han har lyst? Tror du han står der fordi han syns det er gøy? Nei, han står der for å overleve. 

Jeg kommer ikke til å slutte å hjelpe andre mennesker som har det vondt. Det er viktig å hjelpe hverandre, det er viktig å vise kjærlighet. Fordi det hjelper ingen, å tenke sånn som det du gjør.

Én kommentar Skjul

Aleksandra

20.03.2016 kl.14:15

Så godt skrevet! Du er veldig flink må jeg si og jeg digger bloggen din :) Har forresten ukens blogg konkurranse på bloggen, hadde vært artig om du vil være med! God påske!

Skriv en ny kommentar

hits